Wix.com: chybí podpora AAAA (IPv6) záznamů

Datum poslední úpravy:

Štítky: AAAA | doména | HTTPS | IPv6 | Wix.com

Reklama

Máte směrované internetové stránky na Wix.com (záznamy A a CNAME), ale ani za nic se vám nedaří zapnout HTTPS? Na vině může být „přebytečný“ AAAA záznam. IPv6 zde ještě není podporované. Ale v manuálu se to nedočtete.

 

Když není DNS u Wix.com

S problémem nefunkčního HTTPS protokolu jsem se setkal v případě, kdy jsem napojoval již existující doménu, resp. když byly pouze webové stránky hostovány u Wix.com, ale e-mailové služby a další byly na jiném serveru.

WIX.com, vypnutý protokol HTTPS
WIX.com, vypnutý protokol HTTPS

 

Kdyby bylo DNS kompletně pod Wix, nebyl by problém. Ale tak to obvykle bývá, když se kombinuje více služeb u různých poskytovatelů.

 

Chyba na první pohled

Že HTTPS nemáte či nefunguje poznáte na první pohled. Jakmile napíšete požadovanou URL a potvrdíte, objeví se stránka s chybou ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR.

SSL chyba
SSL chyba

 

Problémem byl „přebytečný“ AAAA záznam

V mém případě šlo o migraci, resp. nahrazení starého webu (u jiného poskytovatele) novým. Wix totiž nepodporuje AAAA záznamy (IPv6), takže pokud se u domény takovýto záznam vyskytuje, HTTPS prostě povolit nepůjde.

Řešení je snadné, u současného registrátora AAAA záznam zlikvidovat, smazat. Pokud je vše ostatní nastavené, Wix.com se s tím už popere.

Reklama

Napsat komentář