SW standard: Internetový prohlížeč Google Chrome

Datum poslední úpravy:

Štítky: Google Chrome | internetový prohlížeč | SW standard

Reklama

Základní PC výbavou je dnes internetový prohlížeč. Který však vybrat, abychom mohli využít sílu internetu na maximum? Já volím Google Chrome.

Statistiky mluví za vše

Důvodem mého výběru je ten fakt, že Google Chrome patří mezi nejpopulárnější a nejpoužívanější internetové prohlížeče v celosvětovém měřítku. Stojí za ním silná společnost, vše funguje a navíc nebývám obtěžován instalací doplňků typu Adobe Flash Player apod.

statistika prohlížečů - červenec 2016
statistika prohlížečů – červenec 2016

Jeho tendence navíc směřuje stále nahoru, především vůči klesajícímu produktu ze stáje Microsoft, Internet Exploreru. Ostatní prohlížeče zaujímají malý podíl.

Podpora doplňků, synchronizace

Jak už bývá zvykem, k pořádnému internetovému prohlížeči patří možnost instalace doplňků, pluginů. Google Chrome není výjimkou, výběr je opravdu bohatý.

Máme tu pluginy na blokování reklam, překlady, stahování obrázků a videí přímo z webu, pořizování snímků obrazovky prohlížeče a mnohé další.

Synchronizace záložek, historie, hesel atd. je řešena pře přihlášení do Google účtu, který je zdarma; doporučuji každému.

rozšíření Google Chrome, doplňky
rozšíření Google Chrome, doplňky

Prohlížeč vhodný pro každého?

Na tuto otázku odpovídám ANO.

Samozřejmě, že se mohou najít jedinci, kteří s mým názorem nesouhlasí a preferují něco jiného (Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer, Edge), ale to už je každého boj.

Máte snad jiný názor? Komentujte…

Internetový prohlížeč Google Chrome je ke stažení ZDE

Reklama

Napsat komentář