Sklik: Jak vyhledat klasické textové reklamy? Snadno

Datum poslední úpravy:

Štítky: online marketing | Seznam Sklik | Seznam.cz

Reklama

Podpora standartních textových reklam (STA) z kanálu Seznam Sklik mizí. Tyto reklamy jsou nahrazovány rozšířenými textovými reklamami, případně kombinovanými obsahovými reklamami. Jak ale zjistím, kde všude mám ještě klasické textové reklamy a co s nimi dělat?

 

Kde se už STA nezobrazují?

Dle oficiálních informací se textové reklamy nezobrazují na portálech Novinky.cz, Super.cz, ProŽeny.cz, Sport.cz (desktop i mobil) a v podčlánkové ploše na Garáž.cz. Od června už nejsou ani na domovské stránce Seznamu, což může být bolestivé, pokud nejste připraveni a reklamy nemáte převedené na rozšířené.

Seznam.cz, logo
Seznam.cz, logo

 

Jak najít staré textové reklamy v Skliku?

Pokud jste o tomto informováni, určitě jste připraveni a nic vás nečeká. Marketingová agentura by to měla mít již dávno vyřešené.

Pokud si však nejste jistí a raději si to chcete zkontrolovat, pokračujte ve čtení.

Seznam Sklik, přepnutí na zobrazení reklam
Seznam Sklik, přepnutí na zobrazení reklam

 

Na výše uvedeném obrázku vidíte, jak si v administraci Skliku přepnete zobrazování na reklamy. Čím výše budete, tím více reklam uvidíte a bude následným filtrováním ovlivněno.

Pokud si to tedy překliknete na záložku Reklamy přímo na hlavní stránce účtu, uvidíte všechny reklamy, které v účtu máte.

Seznam Sklik, nastavení filtru pro zobrazení klasických textových reklam
Seznam Sklik, nastavení filtru pro zobrazení klasických textových reklam

 

Nad výčtem reklam klikneme na tlačítko Filtr a volby nastavíme tak, jak vidíte na snímku výše, tzn. zvolte Formát => Textový inzerát.

Potvrzením (aplikací filtru) vám zůstane výčet jen těch reklam, které jsou klasickými textovými reklamami, tedy nepodporovanými.

 

Našel jsem je, co s nimi?

Pokud se vám nějaké takové objevily, pro jejich správnou funkčnost je nutné je převést na rozšířené. Nebojte se, nebudete je muset přepisovat a ztratit tak již nasbírané hodnoty a skóre.

Stačí je vybrat zatržítkem vlevo vedle reklamy a pomocí tlačítka Vybrané => Převést na rozšířené je změnit na rozšířené textové reklamy. Samozřejmě musíme doplnit potřebné údaje a další textace.

Seznam Sklik, převedení textových reklam na rozšířené
Seznam Sklik, převedení textových reklam na rozšířené

 

Tím jste připravení na další zobrazování reklam v síti Seznam a jeho partnerů.

 

Zdroj příspěvku: https://blog.seznam.cz/2019/07/snizujeme-podporu-textovych-inzeratu-v-obsahove-siti-a-sta-ve-vyhledavani/

Reklama

Napsat komentář