Odorik: odchozí hovory, jako bychom volali z mobilu

Datum poslední úpravy:

Štítky: mobilní telefonní číslo | Odorik | VoIP telefonie

Už víme, že se dá z VoIP sítě Odorik volat opravdu levně doma i do zahraničí, ale co když mají příjemci averzi k přijímání hovorů z pevné telefonní linky? Potřebujeme, aby naše odchozí číslo (a příchozí volanému) vypadalo, jako bychom volali z mobilu. Naštěstí je tu funkce CLIP, která to umožňuje. Pojďme se na ni podívat.

Co už víme?

Z dostupného ceníku víme, že volání z internetu po celé ČR stojí obvykle 0,59 Kč za minutu. A to v případě volání na číslo jiného mobilního operátora. Zřízení je velice levné a rychlé. Kredit na volání je možné dobíjet z BÚ nebo ihned platební kartou (poplatek 5 Kč za transakci).

Voláme z PC jako z mobilu

Přímé volání z počítače nebo pomocí aplikace v mobilu je těmi nejlevnějšími variantami, kterou osobně používám. Když sedím u počítače a pracuji, mám na hlavě sluchátka s mikrofonem, takže mám obě ruce volné. Není problém v aplikaci MicroSIP zadat požadované tel. číslo a volat.

Volám však z nomadického nebo geografického čísla, které jsem si v síti Odorik zakoupil a přiřadil. Spousta lidí takováto číslo nerada vidí a ihned si myslí, že jde o nějaký průzkum trhu, dotazníkové šetření nebo aktivní nabízení služeb přes telefon (telemarketing). Já však mám dotaz na zákazníka, vyřizuji zakázku apod. Potřebuji, aby mi hovor volaný zvedl.

telemarketing
https://cz.depositphotos.com/stock-photos/voip.html?qview=38774525

Odorik umí funkci CLIP

Řešením je služba/funkce s názvem CLIP, která vám umožňuje nastavit odchozí telefonní číslo, jako byste volali z mobilu. Volaný tedy vidí vaše mobilní číslo a netuší (nepozná), že voláte z pevné linky.

Nastavení se provádí po přihlášení do administrace v záložce linky, kde vidíte svá odchozí čísla (v základu jsou stejná jako příchozí). Stačí však kliknout na odchozí tel. číslo v sloupečku CLIP (odchozí hovory) a změnit ho.

Odorik, nastavujeme funkci CLIP
Odorik, nastavujeme funkci CLIP

Zde stačí vyplnit existující a dostupné mobilní telefonní číslo, následně odeslat. Postupným potvrzováním se proklikáte až k samotnému zaslání zprávy s aktivačním kódem na zadané číslo. Cena takovéto SMS je pouze 1 Kč.

Po zadání 4-místného kódu se odchozí číslo změní na vaše mobilní, můžete si to zkontrolovat opět v záložce linky. Jakmile vám tedy bude někdo volat nazpátek, i když jste volali z VoIP sítě Odorik, dovolá se vám na mobil. A za přijetí nic neplatíte.

Napsat komentář

Reklama