Nový Microsoft Edge je nedokončený produkt

Datum poslední úpravy:

Štítky: internetový prohlížeč | Microsoft Edge

Microsoft Edge je aktivně distribuován mezi uživatele Windows, avšak není dokončený. Neumí synchronizovat historii mezi prohlížeči, i když máte Microsoft účet a jste přihlášeni. Pokud máte více zařízení a potřebujete synchronizaci prohlížeče mezi nimi, narazili jste na problém.

 

Několik řádků úvodem

Na začátku bych chtěl zmínit, že jsme se již mírně věnoval prohlížeči Microsoft Edge Chromium ve svém předchozím příspěvku, ve kterém jsem ukázal, jak změnit výchozí vyhledávač z adresního řádku. Také jsem zmínil jeho změnu jádra na Chromium project, což mu určitě prospělo.

Nyní se podíváme na nedokončenost této aplikace, i když je masivně nabízena od operačního systému Windows 7 včetně.

Under Construction
Under Construction

 

Synchronizace historie prostě není

V současné době je snad normální, že jsou data mezi jednotlivými zařízeními synchronizována, zvláště v produkční sféře. Mám stolní počítač, notebook, mobil a chci, aby se údaje shodovaly napříč zařízeními. Každý normální prohlížeč sdílí minimálně záložky, nastavení a historii. Dále to mohou být hesla, otevřená okna, rozšíření atd.

Problémem aktuálního Microsoft Edge je, že neumí synchronizovat historii. Veškeré navštívené stránky na PC se mi na notebooku nezobrazí, jako bych ty stránky nikdy neviděl!

Historie prohlížeče Microsoft Edge se nesynchronizuje
Historie prohlížeče Microsoft Edge se nesynchronizuje

Bohužel se s nedostupností této funkce nedá nic dělat, musíme se smířit. Je to další hřebíček (a dost podstatný), který odsouvá prohlížeč Edge na druhou kolej.

Nedoporučuji ho požívat, pokud máte více zařízení a potřebujete mít 100% synchronizaci mezi nimi. V případě užívání jednoho jediného PC to ale není problém.

 

Microsoft Edge čeká ještě spousta práce

Prohlížeč Microsoft Edge Chromium čeká ještě spousta práce a musím přiznat, že se mi nelíbí „testování na lidech“ a takováto masivní distribuce nedokončených produktů, které se dotváří on the fly. U menších společností bych to pochopil, ale u Microsoftu?

Funkce se připravuje a snad bychom se jí mohli v dohledné době dočkat, ale přesto doporučuji prozatím zůstat u něčeho konvenčního.

Napsat komentář

Reklama