Novabench: porovnejte výkon svého PC s ostatními

Datum poslední úpravy:

Štítky: hardware | Novabench | online | porovnání výkonu

Reklama

Jak výkonné mám PC? Je lepší, než má soused? Na tyto a další otázky může odpovědět online test a srovnávač Novabench, který ve své databázi obsahuje údaje více než 2 milionů počítačových sestav. Tato databáze je veřejně přístupná a každý uživatel je zde identifikován podle přezdívky. Pro běžné domácí použití je zdarma.

 

Vytvoření účtu a první srovnání

Zápis svého PC do online databáze je podmíněn založením účtu na stránce My Account, kde se budete rovněž přihlašovat. Registrace je zcela zdarma a nedáváte žádné soukromé nebo citlivé informace, pouze e-mail.

Dokonce ani nemáte možnost integrace s Google či Facebook účtem, jak tomu bývá. Vaše údaje tedy zůstávají pouze na této stránce.

Novabench, registrační a přihlašovací stránka
zdroj: https://novabench.com/profile

 

Po úspěšném dokončení registrace a přihlášení se můžete pokračovat na stránku Download, ze které si stáhnete a nainstalujete balíček podle svého operačního systému. Podporovány jsou Windows, Mac OS i Linux (instalace pro Linux je pouze v rámci placeného účtu).

Někdo se může ptát, proč se musí něco instalovat, když chci pouze změřit výkon PC, ale bez tohoto úkonu by nebyla žádná moc, jak sofistikovaně a přesně identifikovat váš hardware a změřit jeho efektivitu.

Novabench, instalační balíčky pro jednotlivé OS
zdroj: https://novabench.com/download

 

Následně už stačí v samotné aplikaci v záložce Tests zvolit, jakou část hardware chceme měřit. Na výběr jsou CPU, GPU, RAM a Disk. Samozřejmě je možné otestovat sestavu jako celek, tím získáme údaje porovnatelné s ostatními.

Novabench, výběr testu
Novabench, výběr testu

 

Má Novabench v placené verzi smysl?

Dobrá otázka, na kterou odpovím, že záleží, k čemu chcete aplikaci Novabench používat. Placené verze umí sledovat a ukládat údaje o teplotách, sledovat využití baterie, mít přenosnou (portable) verzi, používat ji pro komerční účely atd.

Pro domácí a nekomerční použití je placená verze naprosto zbytečná.

Novabench, funkce a srovnání verzí
zdroj: https://novabench.com/purchase

 

Porovnejte si svůj výkon se mnou

Nemám nejnovější HW, to přiznávám, ale při práci a jakékoliv multimediální činnosti nechci být zbytečně omezován pomalým diskem apod. Moje skóre je 1927 bodů a podívá-li se na průměrné hodnoty uváděné za poslední 3 měsíce, držím se lehce nad průměrem.

Jsem zvědavý, jestli vaše výkony z touto hodnotou zahýbou, pochlubte se ;-)

Reklama

1 komentář u „Novabench: porovnejte výkon svého PC s ostatními“

Napsat komentář