Miluju devadesátky, poslouchám rádia Krokodýl a KISS

Datum poslední úpravy:

Štítky: 90s | devadesátky | rádio KISS | rádio Krokodýl

Reklama

Narodil jsem se v roce 1985 a tak není divu, že jsou pro mě 90. léta srdeční záležitostí, alespoň co se hudby týče. Neříkám, že současná moderní hudba není pěkná, ale na devadesátky prostě nic nemá!

Když například ladíte rádio v autě, těžko se vyhnete nějaké té moderně a staré pecky jakoby byly odsunuté na 3. kolej. Naštěstí jsou tu rádia Krokodýl a KISS.

Red Hot Chili Peppers a další

Kde jsou ty časy, když válely kapely Nirvana, Red Hot Chili Peppers nebo Blink 182? Jsou nenávratně pryč, ale hudební průmysl žije dál. nový interpreti přicházejí, ti „staří“ se pomalu posouvají do stínu. Takový je prostě život. Naštěstí jejich hudba žije dál a my nezapomínáme!

Některé kapely se dokonce pokusily o comeback, například punk rockový Blink 182, ale upřímně, už to není takový nářez jako v 90. letech.

Moje oblíbená tříčlenná kapela z mládí, Blink 182. Poslouchám ji stále.
Moje oblíbená tříčlenná kapela z mládí, Blink 182. Poslouchám ji stále.

Devadesátky byly i časy Eurodance

Tento komerční Europop byl okamžikem vzniku mnoha a mnoha hudebních uskupení, které byly více či méně úspěšné. Spousta z nich zanikla a ani jsme o nich neslyšely, ale některé pecky se zachovaly a pořád jejich songy rádia omývají dokola. Co například takový Haddaway s písní What is Love?

90s stále hrají, nalaďte si tu správnou frekvenci

Když nechceme být závislí pouze na playlistech služeb YouTube, Spotify apod., je čas poohlédnout se po rádiích, které tuto hudbu hrají. Každý určitě má ta svoje oblíbená, u mě to jsou:

Krokodýl vysílá na jižní Moravě, takže s ním mám smůlu, ale internetové vysílání funguje bezvadně. KISS rádio naladím na frekvenci 91.1, takže do auta jasná volba ;-)

Logo KISS rádia, které se profiluje jako rozhlasová stanice hrající nejen hity 80 a 90. let.
Logo KISS rádia, které se profiluje jako rozhlasová stanice hrající nejen hity 80 a 90. let.

 

A jak jste na tom vy? Nechávají vás devadesátky naprosto chladnými, nebo je také máte rádi?

Těším se na vaše komentáře :-)

Reklama

Napsat komentář