Recenze: herní klávesnice A4Tech B120 Bloody

Datum poslední úpravy:

Štítky: herní klávesnice | Klávesnice A4Tech B120 Bloody | podsvícená klávesnice

Reklama

Podsvícená klávesnice je velice praktický kus příslušenství ke každému PC, obzvláště pokud u počítače vysedáváte po večerech. Tentokrát jsem však nesáhl po „osvědčených“ značkách typu Genius, ale zvolil jsem produkt značky A4Tech, která se obvykle vyznačuje nižšími cenami a mnohdy zajímavým provedením. Vybral jsem proto červeně podsvícenou klávesnici klávesnici A4Tech B120 Bloody.

Podsvícení ano, ale ne moc

Za posledních několik let jsem vyzkoušel různé druhy klávesnic a většinou jsem neměl problém. Byla to například klávesnice Connect IT CI-45, kterou vřele doporučuji, pokud sháníte levnou podsvícenou například pro noční psaní.

klávesnice Connect IT CI-45, podsvícená
klávesnice Connect IT CI-45

Klávesnici už znám celkem dobře po hmatu (rozhodně nepíšu poprvé) a tak jsem se rozhodl zvolit decentnější podsvícení, které bude méně bít do očí a bude možnost nastavit intenzitu podsvícení či barvu.

Nejdříve recenze, poté až nákup

Nejsem profesionálním hráčem, ale i tak nechci kupovat zajíce v pytli. Projel jsem tedy internet, různé recenze na Heuréce a nakonec jsem skončil u klávesnice A4Tech B120 Bloody, která sice nedisponuje možností nastavit barvu podsvícení, ale intenzitu v 5 stupních (1 = vypnuto, 5 = max).

A4Tech B120 Bloody, bez blesku
A4Tech B120 Bloody, bez blesku

Klávesnice disponuje barevnými herními tlačítky ASWD, které se od ostatních liší nejen barvou, ale také povrchovou úpravou. Jsou jemně vroubkované, takže je jasně rozeznatelné, zda stisknete herní tlačítko nebo jakékoliv obyčejné. Tím hlavním účelem ale je, že prsty nemají tendenci se z těchto kláves sklouzávat, takže herní zážitek zůstává i v případě zpocených dlaní.

Mohu jen chválit

Klávesnice A4Tech B120 Bloody se dle mého skutečně vydařila. Celkové provedení včetně herních tlačítek je skutečně parádní. Podložka pod zápěstí mi určitě nechybí a absenci nožiček hodnotím jedině kladně (sama klávesnice má vyvýšenou vrchní část).

A4Tech B120 Bloody, ve tmě
A4Tech B120 Bloody, ve tmě

Osvětlení ve tmě je vskutku decentní. Někdy bych snad ocenil o trochu více více, protože i na nejvyšší stupeň jsou klávesy méně výrazné, ale rozhodně to není rušivým elementem nočního hraní či práce na PC.

Pokud tedy hledáte ideální klávesnici pro hraní, večerní práce apod., s tímto modelem rozhodně neuděláte špatný krok. Cena cca 600 Kč je úplně parádní a neměnil bych.

Reklama

Napsat komentář