Když se dělá dětský pokoj, postele jsou základ

Datum poslední úpravy:

Štítky: dětské postele | dětský pokoj | Expedo

Mám 2 děti, holku (6 let) a kluka (4 roky). Rostou jak z vody a tak není divu, že jim jsou původní dětské postele nevyhovující. Rozhodli jsme se proto k vytvoření dětského pokoje (místo naštěstí máme).

Základem každého pokojíčku jsou kvalitní postele, nesouhlasíte snad?

 

Klasické postele místo dětských?

Prvním bodem k řešení bylo, zda jim pořizovat dětské či nějaké rostoucí postele. Do nynějška měli postel s ohrádkou, ze které se dalo vystupovat.

Jednoznačně jsme se rozhodli, že nemá cenu pořizovat nějaké menší postele, ale rovnou klasické o délce 200 cm. Přece nebudu za pár let shánět další.

Dále bylo ke zvážení, zda šířka 80 nebo 90 cm, ale vzhledem k menším dispozicím místnosti jsme zvolili šířku 80 cm. Rozměr 80 x 200 cm je obvyklý a tak jsme se pustili do shánění. Stůl a další nábytek jsme se rozhodli řešit postupně, až jak budou postele na místě.

Dětská postel pro kluka, Heureka 80x200 bílá
Dětská postel pro kluka, Heureka 80×200 bílá

 

Na výběr bylo více možností. Postele jsou dosti prodávaným zbožím, ale já se rozhodl důvěřovat místnímu internetovému prodejci Expedo s.r.o. Jeho nízké ceny mě příjemně překvapily a dokonce mají na výběr několik barevných provedení, tak jsme se rozhodli, že to pojmeme v elegantnější bílé barvě.

Docela osvědčené pravidlo je nekupovat to nejlevnější, takže jsme vybrali postel HEUREKA 80×200 cm v  bílé barvě. Avšak trochu jsem nedůvěřoval zdarma dodávanému roštu a takový dětský pokoj nedělá člověk každý den, tak jsem zvolil rošt EASYBOX od stejné společnosti. Těch lamel tam má podstatně více.

 

S roštem bylo více práce

Když mi byl rošt dodán, trochu mě překvapilo, v jak rozloženém stavu jsem ho obdržel. Byl v úzké dlouhé krabici a byla to taková skládačka. Chvíli mi dalo, než jsem si vše pořádně srovnal, protože se musely jednotlivé laťky nasazovat samostatně a muselo se dávat pozor, aby mi někde nějaká neutekla.

Laťkový rošt EASYBOX
Laťkový rošt EASYBOX

 

Po chvíli snahy se však podařilo a rošt byl na světě. Stačilo utáhnout pár šroubů a držel opravdu pevně.

 

Postel byla složená velice rychle

Abych ale nepředbíhal, před roštem se skládala postel. Ta byla dle očekávání balená v jedné krabici čela, v druhé krabici bočnice. Tloušťka borovicového masivu byla slíbených 2,5 cm.

Postel Heureka, rozložená
Postel Heureka, rozložená

 

Bočnice byly upevněné vždy ve 3 dírkách. Ve dvou byly dřevěné čepy a jedné dlouhý pevný šroub. Zatěžkávací test pevnost jen potvrdil :-)

 

Nasadíme rošt a jdeme na matraci

Postel stojí, rošt je hotový, nic nám nebrání to zkompletovat. Výsledek vypadá velice dobře. I manželka mi to potvrdila. Však také pomáhala a přidržovala, když bylo potřeba.

Postel Heureka s roštem
Postel Heureka s roštem

 

V takovém stavu už to vypadalo lépe, ale bez matrace se přece spát nedá. Na řadu přišla matrace taštičková matrace DAKOTA 80×200 cm, na kterou jsem slyšel jen chválu. Dříve se dokonce prodávala s mnohem delší zárukou, pokud si dobře vzpomínám.

Stačilo tedy matraci nasadit a postel už měla snad vše potřebné, jdeme lehnout?

Postel Heureka s matrací
Postel Heureka s matrací

 

Jak je možná na fotce patrno, den se pomalu chýlí ke svému konci, ale my ještě zdaleka nekončíme.

Nyní je potřeba natáhnout prostěradlo, připevnit bočnici, nasadit povlečení atd. A to ani nemluvím o tom, že bylo potřeba složit ještě 2. postel. Ale to už šlo výrazně rychleji. Přeci jen už jsem měl zkušenosti se skládáním té první.

 

Finální výsledek a poděkování firmě Expedo s.r.o.

Povlečení postelí, bočnice atd. se řešilo až následující den. Ale výsledek stojí za to, nemyslíte?

Dětská postel pro holku, Heureka 80x200 bílá
Dětská postel pro holku, Heureka 80×200 bílá

 

Každopádně bych chtěl poděkovat firmě Expedo s.r.o. za rychlou dodávku a shovívavost k pracujícímu lidu. Dětské postele včetně matrací a roštů mi byly dodány v neděli na 8. hodinu ranní! Taková obětavost se už jen tak nevidí. Ale chápu, že mají jistotu, že je někdo doma.

 

Já, manželka a hlavně děti jsou spokojení, takže nyní čekáme na bílé zásuvky pod postel, které jsme si nechali objednat u stále stejné společnosti. Holt když něco funguje, není třeba to měnit.

Napsat komentář

Reklama