Brave Talk: nejjednodušší online meeting

Datum poslední úpravy:

Štítky: Brave | internetový prohlížeč | online meeting

Videohovory se staly v době covidové nedílnou součástí pracovního i soukromého života. Ne že by tu nebyly už dříve, ale dočasným zavedením online vzdělávání na školách a zvýšením množství Home Office (HO) prací zažily boom.

Když WhatsApp nestačí

Rychlý videocall můžete dát přes mobil na Messengeru, WhatsAppu a dalších, ale ty jsou dominantou především mobilních zařízeních. Řádný firemní videohovor by měl být provozován na stolních počítačích a noteboocích, přičemž jsou kamera a mikrofon staticky umístěné, můžete sdílet pracovní plochu atd.

V těchto případech přicházejí na řadu programy typu Microsoft Teams nebo Skype, ale zase je to něco, co musíte instalovat, zpomalují spouštění počítače atd. Z hlediska dlouhodobé udržitelnosti jsou asi nejlepším řešením, ale neexistuje nějaká jednodušším varianta?

Skvělým řešením je Brave Talk

O internetovém prohlížeči Brave tu už bylo napsáno několik příspěvků, ale nyní se podíváme na jednu jeho funkci, která je možná trochu neprávem opomíjená. Je to služba Brave Talk, která je zdarma dostupná pro online meeting max. 4 účastníků (poté by bylo potřeba zaplatit).

Brave Talk najdete na nové prázdné kartě
Brave Talk najdete na nové prázdné kartě

Brave Talk vždy najdete vpravo v rohu na nové prázdné kartě prohlížeče Brave. Stačí kliknout na tlačítko „Zahájení hovoru“. Přímý odkaz je https://talk.brave.com/widget.

Jeden účastník je správcem, který zakládá konferenční místnost a je mu vygenerován odkaz. Pomocí tohoto odkazu se ostatní účastníci připojí a ihned spolu mohou komunikovat. Podmínkou je, aby měl správce nainstalovaný prohlížeč Brave (stable nebo beta), ostatní účastníci ho mít nainstalovaný nemusí.

Brave Talk v akci
Brave Talk v akci

Sdílení obrazovky, chat nebo gestikulace nejsou problém

Brave Talk umožňuje všechny známé funkce včetně vypínání mikrofonu nebo webkamery, sdílení obrazovky a textový chatu. Zajímavou funkcionalitou je gestikulace zvednutí ruky, například když by mělo dojít k hlasování. Smajlíci také nejsou problém.

Pokud hledáte možnost rychlé video komunikace bez potřeby instalovat nějaký doplňkový software (kromě samotného internetového prohlížeče), Brave Talk je ideálním řešením. Rychlé, jednoduché, funkční. A nezpomaluje PC, doporučuju.

Napsat komentář

Reklama