Biometrii preferují mladí, ukázal výzkum

Datum poslední úpravy:

Štítky: biometrie

Biometire je ověřování na základě biologických charakteristik. U člověka to jsou například otisky prstů, očtní sítnice, DNA a další jedinečné znaky. Strohý a jednoduchý článek o biometrii je například na Wikipedii ZDE.

Mladí jdou za pokrokem

Biometrii v současné době "suplují" různá hesla, PIN kódy apod. Do budoucna se však plánuje užívání těchto jedinečných biometrických znaků.

Podle výzkumu společnosti Visa Europe by 3/4 lidí ve věku 16-24 let nemělo problém s identifikací za pomoci biometrických znaků a až 69 % si myslí, že díky biometrii bude provádění finančních transakcí jednodušší, rychlejší a bezpečnější.

Bude to fajn

Biometrie – kdo a kdy?

Tyto dvě základní otázky se ptají, kdy je reálné biometrii využívat a proběhne její nasazení a kdo to zaplatí.

Určitě to bude obrovský kšeft pro bezpečnostní a vývojářské IT společnosti. Tyto metody totiž budou zavádět především velké společnosti a finanční instituce, které budou ochotni za tyto technologie platit nemalé peníze… V reálu to ale zaplatí daňoví poplatníci, obyčejní lidé. Nemám snad pravdu?

Bude to fajn

Na samotný závěr mého krátkého příspěvku musím říct, že to vypadá na slibnou budoucnost. Mně se to libí a neměl bych problém biometrii v běžném životě používat. Nebál bych se ztráty (například prstu či oka), krádeže a ztráty by tak mohly být takřka eliminovány.

Otázkou však je, kdy skutečně dojde k nějakému rozumnému nasazení  v běžném životě, abych se toho ještě stihl dožít 

Zdroj: Visa Europe

Napsat komentář

Reklama