Netflix nepodporuje prohlížeč Brave, ale mám řešení

Datum poslední úpravy:

Štítky: Brave | chyba | internetový prohlížeč | Netflix

Pokud používáte internetový prohlížeč Brave, ať už kvůli rychlosti, soukromí, open source atd., možná jste se setkali s problém podpory sítě Netflix. Výběr pořadů i jejich náhledy bez problémů fungují, ale jakmile si chcete nějaký přehrát, objeví se chyba M7111-1957-205000.

Problém nevyřeší Widevine

Pokud spouštíte Netflix poprvé, budete dotázání na použití Widevine, což je systém prohlížení chráněného streamovaného obsahu přes internet, v našem případě jde o videa. V prohlížeči Brave se zobrazí jako rozšíření.

Zapnuté Widevine v prohlížeči Brave
Zapnuté Widevine v prohlížeči Brave

Implementace a zapnutí Widevine proběhne automaticky za několik vteřin, pokud na Netflixu rozšíření povolíte, ale ani to nepomůže.

Na mnoho místech na internetu se píše, že se má vyzkoušet zapnout/vypnout, ale to jsou jen takové hokus pokus techniky. Co tedy s tím?

Brave Beta problém s Netflixem nemá

Widevine je aktuální, Brave je také aktualizovaný na poslední dostupnou verzi. Mám snad pro Netflix používat jiný prohlížeč?

Nedalo mi to a tak jsem se rozhodl vyzkoušet prohlížeč Brave Beta, který by měl být aktualizovanější a také velice stabilní pro každodenní běžné použití.

Postup byl ve všech případech zcela analogický jako u Brave stable, avšak Netflix zde funguje. Nemusím nikam zasahovat. Prostě jen spustím Netflix, nainstaluji Widevine dle oznámení a přehrávám. Tak by to mělo vypadat.

Navenek se Brave tváří jako Google Chrome

Podpora prohlížeče Brave asi nikdy přímo nebude. Na centru zákaznické podpory Netflix jsou uvedeny prohlížeče, které jsou s Netflixem kompatibilní:

  • Chrome
  • Edge
  • Firefox
  • Opera
  • Safari na počítači Mac

Brave se však navenek tváří jako Google Chrome, protože využívá systémů Blink a V8 (oba spadají pod projekt Chromium). I kecálek WhatsApp po propojení hlásí, že se jedná o Google Chrome.

Přešel jsem na beta verzi nastálo

Chápu, že se vývojáři snaží mít stabilní verzi, kde se bude pokud možno vše chovat korektně. Jakmile ale dojde ke změně služby z druhé (případně 3.) strany, bylo by dobré tuto změnu co nejdříve zapracovat.

To se u stabilních verzí obvykle neděje (Brave není jediným příkladem). Nejdříve je potřeba funkčnost otestovat a to se dělá právě ve verzích beta nebo dev.

Brave Beta, pruh
Brave Beta, pruh

Z hlediska funkčnosti se Brave browser verze beta od stable příliš neliší. Nastavení je téměř shodné, rozšíření zde fungují stejně, tak proč betu nepoužívat nastálo? Tuhle otázku jsem si položil a také jsem si na ni po chvíli zkoušení odpověděl: Brave Beta budu používat jako svůj výchozí internetový prohlížeč.

Na mobily je lepší Brave stable

Podle recenzí na Google Play je pro mobilní zařízení lepší používat stabilní verzi prohlížeče Brave. Aktuálně má celkové hodnocení 4,8 hvězdiček.

Na mobilech se s uvedeným problémem asi nesetkáte, protože předpokládám, že budete používat nativní Netflix aplikaci.

Co až se stabilní verze opraví?

Stabilní verze Brave se časem opraví tím, že se do ní implementují nové funkcionality beta verze. Věřím, že Netflix bude poté fungovat korektně, ale co až se zase stane takováto nějaká úprava a chyba se zase objeví? Opět bude Brave pozadu a Brave Beta bude funkční.

Napsat komentář

Reklama