Mailspring: jak na zpožděné odeslání zprávy

Datum poslední úpravy:

Štítky: Mailspring

Reklama

Rychlé napsání a odeslání zprávy může být nevýhodou. Kolikrát jsme v takovém myšlenkovém rozpoložení, že zapomeneme na některé podstatné informace, nebo přiložit přílohu. Rozhodně to pak nevypadá hezky, když přílohu a texty „doplňujeme“ dalšími zprávami. Zpožděné odeslání emailu toto eliminuje.

Proč chtít zpožděné odeslání?

Může se lehce stát, že se ocitneme ve stavu zahlcení. Například když se naše mailová schránka zaplní velkým množstvím zpráv, které je potřeba v co nejkratší době vyřídit. Celkem běžně se pak stane, že po napsání elaborátu do těla zprávy zprávu odešleme bez toho, abychom připojily stěžejní přílohu. A nebojte se, nestává se to jenom vám, jak kolikrát vidím.

Ideálním řešením je zpožděné odeslání, kdy po kliknutí na tlačítko „Odeslat“ máte ještě čas text upravit, změnit přílohu nebo odeslání úplně přerušit.

Mailspring má zpožděné odeslání až o 1 minutu

Poštovní klient Mailspring má toto zpožděné odeslání integrované ve svém základu, není tedy potřeba žádný doplněk či nástavba. Stačí v sekci „Předvolby => Obecné“ najít položku „Po odeslání zprávy umožnit zrušení po dobu„, kde si zvolíme čas 5, 15, 30 nebo 60 sekund.

Nastavení zpožděného odeslání emailu, Mailspring
Nastavení zpožděného odeslání emailu, Mailspring

Jak vidíme, toto nastavení se aplikuje na celého poštovního klienta, takže na všechny účty, které v něm máme integrované. Však ono to ničemu nevadí.

Zpráva se po celou dobu, než dojde k její odeslání, nachází v konceptech. Zde je možné rychle provést potřebné změny nebo přerušit odeslání. Po přerušení zpráva stále zůstává v konceptech.

Reklama

2 komentáře u „Mailspring: jak na zpožděné odeslání zprávy“

  1. Sharky5

    Odpovědět

Napsat komentář